Keuzes Maken

Wat moet je kiezen al naturist/minimalist!

Vervoer.

Gaan we op de fiets, met het openbaar vervoer of toch met eigen auto. De afwegingen die je maakt heeft te maken met de bestemming, afstand en mogelijkheden. In de directe omgeving van en Trein/Busstation zal je sneller kiezen voor het OV. Op het platteland staat de eigen auto snel op de eerste plaats. Of een combi van voornoemde! Op de fiets naar het station/bushalte en verder treinen/bussen. Of toch maar met de auto om het slechte weer.

De korte ritjes gaan bij ons op de fiets. De lange afstanden met de trein en de middellange met de auto. Wel zijn we van 2 naar 1 auto gegaan. Onzin om 2 auto`s te rijden als er èèn 90% van de tijd voor de deur staat. Maakt de keuze voor het OV ook eenvoudiger. We pakken vaker de trein of fiets als we beide op pad moeten.

Kleding.

Het ultieme voor een naturist: geen kleding nodig hebben. Een paar (rieten) slippers. Paar handdoeken en wat beddengoed meer heb je niet nodig. Echter; Nederland is niet Clothing Optionel en zeker te koud om kledingloos door het leven te kunnen. De kachel opstoken en thuis bloot zijn om kleding te sparen! Is een optie maar of het duurzaam is! Wel minimalistisch misschien en met een warmte pomp? Wat kies je dan?

  • Eenvoudig wasbaar op lage temperaturen?
  • Natuurlijke producten als katoen, wol en linnen?
  • Of toch synthetisch om i.v.m. (aankoop)kosten en milieubelasting! *
  • Wel of juist geen leer of zijde!

Ik wil bewust geen voorkeuren opdringen. We hebben allemaal persoonlijke voorkeuren en afwegingen. Wat is voor mij belangrijk; Budget of Duurzaamheid. Dichtbij boodschappen of van ver verantwoord geteeld! En een ieder heeft zijn guilty pleasure. Een hobby of een genietmoment. Ik ben al blij als er over word nagedacht.

* Intressant gegeven; wat geeft een lagere milieu-voetstap. Nylon of katoen, wol en/of linnen?

Vakantie en recreatie.

Wandelend of fietsend met een tentje is wel het meest duurzaam een minimalistisch. En met overnachtingen op een naturistenterrein is het ook nog eens helemaal in ons straatje. Met 50 tot 60 naturistische (mini)campings en naturisten terreinen is dat prima te doen, en al helemaal of de fiets. Voor ons zou het mogelijk zijn om op de fiets naar Aamsveen te gaan! 4 uur is het fietsen, dik 60 km. Toch pakken we de auto, gemakzucht een beetje. De bagage kan mee. Maar vooral; langer recreeren! Op Aamsveen hebben we een sauna en zwembad. In de winter hebben we de mogelijkheid om bij NUL in Emmen te zwemmen op zondagavond. Al doen we dat eigenlijk nooit! Ook strandjes en welness centra worden zelden bezocht. Alles wat we willen vinden we op Aamsveen. Maar een héél enkele x verwennen we ons met een welness dagje. Meestal gecombineerd met een weekendje weg. De vakantie met de sleurhut hebben we geschrapt; Die blijft mooi op zijn plekkie nabij Enschede. Of ten minste in Nederland. Niet meer kilometers vreten. Financieel voordelig, minder CO2

© Henk D 2020-04-10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.