Mueslibolletje van Eikenmeel

Vorige week eikels en tamme kastanjes geraapt. Nu heb ik ze verwerkt. de kastanjes voor een deel gepeld en vermalen tot meel en vervolgens gedroogd in de droogkast Het andere deel gekookt en gepeld om ze in te vriezen. Heerlijk met de kerst door de aardappelpuree of gewoon in de boter smoren met spruitjes. Of alleen met wat suiker opstoven.

Ingredïenten;

200 gr gemalen eikels, 50 gr havermout

50 gr rozijnen, 50 gr gedroogde Cranberries (of andere gedroogde vruchten als abrikozen, krenten, dadels etc.

Schil van 1 citroen, 1 theelepeltje speculaas of koekkruiden ( schil van sinasappel, of andere “warme”specerijen als kaneel, kardenom, steranijs etc. Varieer gerust

100 gr noten wat er op voorraad is; Hazel-, walnoot of pecan! Of een mix. Grof gehakt

30 ml olie en 100 ml water.

80 gr (riet)suiker. Hou je van wat zoeter dan 100 suiker

1 mespunt bakpoeder of natrium bicarbonaat ( Bij bicarbonaat ben je een zuur nodig bv citrus(sap) Bakpoeder is nl een mengsel van beide!

Ingredienten door elkaar kneden tot een samenhangend deeg en verdelen in 18 a 20 porties. Ik gebruik een ijsknijpertje en duw het daar in. Afbakken op 160 graden in een voorverwarmde oven in ca 45 minuten.

Dat het u mag smaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.