Kefirdrank

Een fris drankje!

Ben in het bezit gekomen van een waterkefir-cultuur. Het leeft op suiker opgelost in water. Hiermee is het mogelijk een lekkere frisdrank te maken met de smaak die jij lekker vind. De bereiding is supersimpel. Alles in een glazen pot en afwachten tot het klaar is na een dag of 3!

Het recept voor een kefirdrank;

1 liter water

50 gram suiker als voedsel voor de kefir.

100 gr kefircultuur

Halve biologische citroen voor de frisse tonen.

4 a 5 biologische abrikozen gedroodgd of welk ander smaakje, Rozijnen, appels, pruim, granberry, vijgen, probeer en varieer! Ookvoeg ik nog wat smaakmakers toe; Denk dan aan stukje pijpkaneel of b.v. steranijs.

Doe alle ingrediënten in een glazen pot en sluit deze NIET luchtdicht af! Bij het proces komt nl koolzuur vrij en deze moet kunnen ontsnappen.

De kefircultuur heeft een hekel aan metaal! Gebruik glas, pastic of hout bij de bereiding van je drankje.

Na ca 3 dagen haal je de smaakmakers (citroen, abrikozen etc.) uit de drank. Zeef vervolgens voorzichtig de kefir. een glazen fles. Spoel de kefirbolletjes af onder fris water. Voeg wat suiker toe als voeding of maak een nieuwe batch. De kefir zal groeien, zich vermeerderen zodat je grotere porties kunt maken of iemand anders er blij mee maakt.

Proost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.