Naturisme = CO2 reductie!

Voor de productie van een spijkerbroek is volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal ongeveer 7000 liter water nodig. En 15 gram gewasbeschermingsmiddelen en ongeveer 40 Kw energie. Het maken van één paar jeans levert een tien kilo CO2uitstoot op! Tel daar je sneakers en T shirt bij op en je zit al snel over de 60 KG CO2 voor een simpele alledaagse outfit!

Geen kleding dragen scheelt dus; Wat je niet draagt slijt niet, hoeft niet gewassen. En wat niet vervangen hoeft te worden geeft ook geen afval of behoeft geen 2e leven.

Helaas zitten we in een consumptie-maatschappij. Of die zijn we al ver voorbij! Het is verworden tot verkwisting. Van energie , van grondstoffen. Sommige zelfs onvervangbaar. Dit proces moet stoppen. Hier enkele tips wat je zelf kan doen zonder echt in te leveren. Zelfs op deze wijze besparen.

  • Tip1; Was je kleding niet als dat niet nodig is. Het luchten van een vest of trui maakt `m ook weer lekker fris En voorkomt slijtage. Minder wassen bespaart! Niet alleen op CO2 maar ook in je portmonnee.
  • Draag je spijkerbroek eens een dagje langer.
  • Als je de was doet. Gebruik nooit meer dan de voorgeschreven hoeveelheid wasmiddel!
  • Wasverzachter! Onzin. Een scheutje azijn met eventueel een drupje geurende olie heeft het zelfde effect. Denk aan lavendelolie, munt of experimenteer zelf met wat je in de omgeving vind. Naalden van den of spar bv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.