Keuzes maken

Vooral nu de energieprijzen sky-high exploderen is het bijna een must geworden keuzes te maken.

Waar kunnen we op bezuinigen! Bij dure energieprijzen denken we dan direct om de verwarming een paar graden te zetten! Maar is dat een oplossing! Gezien de overheid campagnes de laatste decennia/um staat de verwarming al bijna uit door iedere x een graadje lager te zetten 

Denk ook eens aan het volgende!

Kleding!
Moet er echt nieuwe kleding worden gekocht! Ook al is het Vinted! Bij Vinted stel ik me altijd de vraag! Waarom verkopen als het voor iemand anders nog prima is, waarom dan niet voor je zelf! Of is het om je geweten te sussen om weer iets nieuws te kopen.

Voeding
Het is nog steeds schrikbarend wat er aan eten word weg gekiepert! Kijk wat voor jouw werkt; 1 x per week boodschappen! Of elke dag wat je echt nodig hebt! Wij hebben zeker 2 a 3x per week een restjes/kliekjesdag. Goed gekoeld kan een restje tot 72 uur later worden gebruikt.
Wees niet bang voor over datum! Deze datum is namenlijk niet zozeer de houdbaarheid zoals vaak gedacht! Het is de datum dat de producent/leverancier de kwaliteit garandeerd. Na die datum is het vaak nog dagen, weken of zelfs maanden prima te gebruiken. Dit naar gelang het produkt en de conserveringsmethode! Bak met de kids koekjes, brood of Pizza. Hou je ze eens even weg van die computer/fhone of ….. Veel lekerder en goedkoper!

Ben je alleen; misschien leuk om een kookclubje te starten. Niet culinair! Maar gewoon Hollandse kost. Spreek dan een minimum/maximum budget af van bv € 2.00 pp, minstens 250 gr groente en 75 eiwitproduct! Een volwassene heeft rond de 450/550 gr voeding nodig om zich verzadigd te voelen. Aldus kan er ca 150/200 gr zetmeel product bij worden geserveerd.

Vervoer
Denk niet gelijk aan de auto voor de deur. Maar maak een welbewuste keuze: Te voet, Fiets of Openbaar Vervoer!

Uitstapjes
Hoeven niet altijd veel te kosten. Denk ook eens aan een picknick in het park. Doe eens de stadswandeling in je eigen stad! Loop de Bieb binnen om de krant te lezen.

Repareren

Repareren is ook een mogelijkheid. Of geef het een tweede leven als iets andersOp You-tube zijn heel veel tutorials om ideeën op te doen.

Weggeefhoek en Kringloop

Kijk ook eens op weggeefhoeken op facebook vragen en bij de kringloopwinkels zoeken. Vaak is er wel één in je directe omgeving. Meestal worden ze via je netnummer van KPN aangeboden.

Samen met je buurtjes

Veel gereedschappen gebruik je maar af en toe. Misschien eens bij de buur vragen of je het benodigde mag lenen voor een dagje/dagdeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.