Bloot Gewoon!

Is de slogan waar de NFN, de Nederlandse Federatie voor Naturisten, het land in gaat. Bloot gewoon! staat voor vrijheid. En heel veel naturisten ervaren dit ook zo! Gewoon lekker bloot op het strand, de tuin tijdens de vakantie op de camping. Heerlijk in de Welness ontspannen in het bubbelbad, baantje in het zwembad of lekker chillen in een luie stoel na een rondje sauna. Het ultieme genieten.

Bij Natuurlijk NFN!, de andere slogan van de NFN voel ik me beter thuis. Natuurlijk NFN! staat voor veel meer dan alleen onstpanning. Bloot is voor mij namelijk niet gewoon! Ik vind het na al die decennia nog steeds bijzonder. Een manier van leven!

Er is heel veel te doen om het Naturisme, nudisme, naaktrecreatie! Wat is wat. Naturisme is voor velen een zwaar beladen woord en word geassocieerd met strakke verenigingsregels van wat wel en niet mag! Zij willen gewoon recreëren zonder daar een levensvisie aan te koppelen. Voor anderen naaktrecreatie te vrijblijvend. Nudisme heeft een te negatieve bijklank al word het buiten Europa nog wel veel gehanteerd.

Naturist, nudist, blootkampeerder of naaktrecreant. Het maakt niet uit hoe je je voelt of noemt. De gemeenschappelijke deler is het naakt zijn, samen op strand/ camping of in je uppie achter in de tuin. En respect voor elkaar en de omgeving. Opdat toekomstige generaties ook zorgeloos kunnen genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.