Ontspullen

Ruimte om te leven.

In de loop der jaren verzamelen we enorm veel spulletjes om ons heen. Er word gekocht, gekregen en bewaard. Door onze ouders ingegeven; weggooien is zonde en kan altijd nog! Misschien is die tijd nu gekomen. Niet om in een leeg huis te gaan wonen. Maar je omringen met spullen die er echt toe doen. Maar waar begin je? Begin klein. Met je telefoon bijvoorbeeld, verwijder apps die je niet (meer) gebruikt. Of die leuke! plaatjes van je familie of vrienden. Loop een door je adressenbestand. Met wie heb je echt contact? Een jaar lang niet gebruikt; Is het dan echt nog nodig om die persoon in je adresbestand te houden! Of die rommellade. Probeer de pennen uit en gooi ze weg als ze leeg of uit gedroogd zijn. Een keukenkastje. Alles weg wat ondeugdelijk is. Het grote voordeel is dat je overzicht krijgt. Wat is er en hoeveel heb ik er van. Ligt iets al jaren in de kast! Dan zal het er waarschijnlijk nog jaren blijven liggen.

Vraag je zelf af wat voor jou/jullie persoonlijk belangrijk is. Voor mij is dat koken. En ik mag graag kleuren en puzzelen. Dus op die spullen ben ik zuinig. Ze gaan niet weg. Ook mijn hebbedingetjes blijven. Meer (koks)messen dan de gemiddelde thuiskok. Een droogkast en weckketel en apparatuur om te mengen en te malen etc. Met kookboeken heb ik niet zo veel. Een hele doos aan een collega over gedaan. Een deel op de rommelmarkt verkocht. En een deel hou ik; De mooiste 🙂 De Mrs. is dol op lapjes stof, haken, breien en patchworken met alles wat er bij hoort aan naalden, pennen, patronen. Daar blijven we ook van af. Maar het staat nu wel allemaal op onze/haar hobbykamer! Keurig alles bij elkaar. Ik heb er een puzzel/ kleurhoekje.

Ik ben begonnen met de schuur/garage. En er kwamen 2 karren voor de stort uit!!!!! En een ruimte dat ik nu heb. En overzicht. Ik weet weer wat ik heb. Van alles nog meer dan genoeg. Nu bezig met de vliering. Sorteren. Wat hoort bij wat. En wat kan weg; Het kinderledikant en die oude verstofte kinderwagen. Een wasbord dat we op onze trouwdag kregen 36 jaar geleden. Ga zo maar door……. Ook de financiën kunnen een opruimbeurt gebruiken. Past het 3-in-1 abonnement nog bij je behoefte. Hoeveel loterijen worden er maandelijks afgeschreven. En Waar ben ik allemaal lid van! Is dat nog nodig. Voor mij zelf heb ik de keuze gemaakt om het vaste nummer niet meer te gebruiken. We hadden beiden meer beltegoed dan we gebruikten per maand. Ook keken we niet naar al die zenders op TV. En Netflixen/ Spotifyen was alleen het (half) eerste jaar leuk! Nadien keken/luisterden we zelden. Het komt er op neer dat kosten van KPN/ ZIGGO gehalveerd zijn!

© Henk D 2020-02-22

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.